Hrošíci :)

Hrošíci :)

čtvrtek 17. července 2014

Týden chaosu, zmatku a úklidu je za mnou ...

... a přede mnou jen samé krásné a příjemné dny :)

Vysvětlení nadpisu je jednoduché ...... MĚNILI NÁM OKNA :) Kdo zažil, dokáže si představit a vžít se do mé situace :)

Výměna nepřišla z naší hlavy, ale díky veleprojektu v Budějovicích známého jako ZANÁDRAŽNÍ KOMUNIKACE ... jednoduše řečeno se jedná o něco jako obchvat města a přivaděč z a na dálnici a právě díky tomu bude kolem našeho domu jezdit spousta aut a investor byl povinen zajistit výměnu oken v přilehlých domech za okna s vyšším hlukovým limitem :)

Bydlíme v družstevním bytě a naštěstí už jednou k výměně oken došlo takže bordel nebyl až takový, ale stejně u nás došlo k zásadním zakrývacím manévrům :)






Kromě přikrytí všeho igelitem došlo také k zakrytí podlah kartonem, aby nedošlo k poškození podlahy :)



O zakrytí všeho igelitem a kartonem se postaral můj skvělý tatínek, který ovládá práce všeho druhu jako Ferda mravenec ovšem jeho hlavní obor je natěrač-lakýrník :) No a když byl celý byt pokrytý kartonem, mohli nastoupit machři z firmy Otherm a výměna oken mohla začít :)






Musím říct, že kluci byli velice šikovní a nepoškodili víc než museli :) Jediná větší "škoda" vznikla v kuchyni tím, že odpadlo trochu víc zdiva než v druhé místnosti, ale to bylo způsobeno hlavně kuchyňskou linkou, která je vyrobena na milimetrovou míru :)


V rámci výměny oken jsme se ale pustili ještě do jednoho projektu ... když už se mělo bourat, sekat a ničit tak jsme se rozhodli, že toho zničíme víc :)

Máme problém s jedním rohem v pokoji a to sice, že zeď táhne vlhkost ze sklepa a objevuje se nám tam plíseň, která v zimním období ráda i černá! No prostě nic moc :) 
Opět můj skvělý tatínek přišel s nápadem, který už realizoval u některých svých zákazníků a na řadu přišla hrubá síla ...


... prostě jsme se rozhodli přiznat cihly a zeď bude moct dýchat a snad to s plísní bude lepší ne-li úplně dobrý :)

Bordelu z toho bylo o mnoho víc než z celý výměny oken ...


... ale výsledek stojí za to :)




Tak co říkáte? Je to zajímavý, originální a podle nás i hezký :) Až bude vymalováno, tak to bude vypadat zase úplně jinak :)


Žádné komentáře:

Okomentovat