Hrošíci :)

Hrošíci :)

čtvrtek 19. února 2015

QUEEN + Adam Lambert, Praha O2 Arena 17.2.2015


Nemožné se stalo skutečností ... Praha opět stala místem, které opět navštívila legendární kapela QUEEN. Ta největší legenda, Freddie Mercury, už bohužel chybí od roku 1991, ale jeho odkaz žije dál ...


K písním kapely QUEEN mě přivedl manžel ... Do té doby jsem o nich měla nějaké povědomí, ale víceméně jsem jim nerozumněla a brala jsem je jen jako další kapelu s hezkými písničkami. Když jsem potkala manžela tak začal "vzdělávací kurz" a teď už o nich i leccos vím :) Stále je co se učit a objevovat, ale láska k jejich písničkám mi už asi zůstane navždy!

V roce 2008 byl manžel na jejich pražském koncertě a neustále mi o tom vyprávěl a já si přála jediné ... ZAŽÍT TO TAKY!!! Tenkrát se Freddieho místo pokusil "zaplnit" Paul Rodgers ... co si budeme nalhávat, Freddie to nebyl ani omylem. Pouštěl mi několikrát videa z různých koncertů a vždy mi Rodgers přišel takový jako dřevnatý a jakoby si hrál na něco co rozhodně není ...

Na podzim 2014 jsme zjistili, že se náš sen splní a QUEEN znovu přijedou do Prahy, tentokrát s novým zpěvákem Adamem Lambertem

Po půl roce čekání konečně nastal den D a my jsme vyrazili do Prahy :)


Celou show přivezlo do Prahy 16 kamionů a 4 autobusy ...



Do Prahy jsme přijeli kolem čtvrté hodiny odpoledne, zaparkovali jsme nedaleko O2 Arény a uchýlili jsme se do obchodního domu Harfa, kde jsme přežili dobu čekání :) V 18:00 jsme vyrazili ke vchodům do Arény, jejíž brány se otevřely v 18:30.

Když jsme si našli místečka tak jsme se neubránili vítězoslavnému vyjeknutí, protože námi zvolená místa byla naprosto luxusní ... za cenu 2.190,- / lístek ještě aby nebyla :) Pódium na dosah ruky a přehled po celé Aréně :)


Jistě si dovedete představit, že jsme byli velmi spokojeni :) Oficiálně koncert začínal ve 20:00, ale je víc než jasné, že přesně na minutu tato událost začít nemohla :) 

Ve 20:20 zhasla světla, opona odletěla a sálem se rozezněly tóny písně One Vision, stejně jako ve Wembley roku 1985.

Scéna byla jednoduchá, ale přesto efektní a nešetřilo se ani světelnými efekty.






A jaký byl Adam Lambert? Jako by se na pódiu znovu obevil Freddie, jen ve verzi pro rok 2015 :) Spontánní, šílený, exhibicionistický pozér! Na nic si nehrál a rozhodně se nesnažil žádným způsobem Freddieho napodobovat ... Prostě byl svůj a svým projevem jakoby přesto vracel něco z Freddieho zpátky. Na několik písní se vytratil do zákulisí a šanci dostali i Brian May a Roger Taylor. 

Brian May předvedl akustickou verzi písně Love Of My Life, při které se na plátně objevil Freddie Mercury ... Myslím si, že málokeré oko zůstalo suché ...


QUEEN měli s sebou ještě jednu posilu a to v podobě syna Rogera Taylora, Rufuse Tigera Taylora, který taťkovi sekundoval na bicí a byl přesným obtiskem jeho mladšího já :) Oba Taylorové si dali sólo na bicí, které vyvrcholilo "bitvou", kterou ještě taťka vyhrál.

Po sólech věnovaných Taylorovi a Mayovi se vrátil na pódium Adam Lambert a show mohla pokračovat peckou Under Pressure.





Při romantické baladě These Are The Days se na plátně objevovali momentky ze života kapely. Na několika fotografiích se ukázal John Deacon (již nepokračující baskytarista) a celá aréna propukla v jásot, jakoby byl na pódiu s ostatními členy kapely.

Na koncertě zazněly všechny písně, které si lze spojit s kapelou QUEEN, ale největší úspěch měly jako vždy Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, We Will Rock You a finální We Are The Champions po které se kapela rozloučila svou typickou okázalostí v tónech britské hymny God Save The Queen.



Bylo to moc prííííííííííma a užili jsme si to všichni tři :) Malý Hrošík nejvíc reagoval na It´s A Kind Of Magic, Under Pressure, We Are The Champions a bubenické sólo :) Těžko říct jestli to byl pozitivní nebo negativní ohlas, ale celý koncert byl moc hodňoučký :)
 
 




 

Žádné komentáře:

Okomentovat